Amma’s boodschap voor Gurupurnima. 9 juli 2017“Er bestaan zoveel verschillende op liefde gebaseerde relaties in de wereld. Echter, de relatie tussen de Satguru en de discipel overstijgt al deze vormen van relatie. Gurupurnima is een dag om te contempleren op de grootsheid van een echte discipel, samen met die van een ware Meester. Dit komt omdat de Guru zich in het hart van de ware discipel bevindt. Een moeder of vader bestaat slechts wanneer een zoon of dochter bestaat. Op gelijke wijze schept een ware discipel de gelegenheid om de Guru in de Gerealiseerde Meester wakker te maken.

“De Guru is compleet en perfect. Dit is een staat van opperste gelukzaligheid waarin er niets meer gewonnen kan worden voor zichzelf of voor anderen. Net als de weidse lucht, de oceaan, de wind of de oneindig stromende rivier, is de Guru slechts een aanwezigheid. Wanneer de discipel deze aanwezigheid in zijn of haar hart doet ontwaken, ontspringt daar de relatie tussen de Guru en de discipel.

“De Meester heeft geen gevoel dat zegt: ‘Ik ben de Meester.’ Er is niets dat de wind, de zee, of de hemel hoeft te bewijzen of opeisen, omdat alle bewijs zich louter in hun aanwezigheid bevindt. Zo ligt het bewijs van de grootsheid van de Satguru in zijn of haar onvergelijkelijke en oneindige aanwezigheid. De liefde, devotie en het vertrouwen van de discipel, trekken zijn of haar aanwezigheid aan, en doen het Guru principe (Guru Tattva) in hen ontwaken.

“In werkelijkheid, kan het Guru Principe niet in woorden worden beschreven. De Guru is een manifestatie van het gehele universum in een menselijke vorm. Net zoals het onmogelijk is om de eeuwigheid te beschrijven, ontstijgt de Satguru alle beschrijving.

“We kunnen wind niet zien; we kunnen wind slechts ervaren. Op dezelfde manier kunnen wij de grootsheid van de Meester alleen in onze harten ervaren. Wanneer de oneindige energie van de Satguru naar de discipel stroomt, bloeit deze op als devotie, liefde, vertrouwen en overgave binnen de discipel.

“Alle handelingen van Amma’s kinderen zouden vervuld moeten zijn met de zoetheid van liefde. Liefde transformeert al onze acties in ‘Guru Seva’ oftewel het dienen van de Meester.

“Alleen een Guru weet hoe een discipel aan te pakken. Alleen de Meester weet hoe ons van onze luiheid te ontdoen. Wij willen altijd toegeven aan de grillen en fantasieën van de geest, maar de geest haalt ons altijd naar beneden. De geest zal ons volledig naar beneden halen, naar een hels bestaan. Daarom moeten wij het bewustzijn van het Zelf wakker maken en als vuur worden. Zelfs wanneer je vuur ondersteboven houdt, zal het zich naar boven bewegen.

Mogen al Amma’s kinderen gezegend zijn met dit bewustzijn. Mogen jullie allen innerlijke kracht hebben. Moge de genade jullie allen zegenen. Amma offert dit aan de Paramatman.